15 september 2014

De werkdag van een directiechauffeur

Iedere keer anders, dat kun je wel zeggen over de werkdagen van een directiechauffeur. Lange dagen wisselen korte dagen af en ook de tijden variƫren enorm. Wij staan ook bij nacht en ontij voor onze gasten klaar.

Een goede voorbereiding is ook voor ons het halve werk. De adressen van die dag zijn het belangrijkste. Je moet immers weten waar je moet zijn. Vlak voor vertrek nog even de files checken en eventuele alternatieven in het hoofd prenten. We doen alles om vertraging te voorkomen. Ruim voor de afgesproken vertrektijd melden we ons dan ook bij de gast. De auto is klaar voor vertrek, niets staat een ontspannen rit voor de gast naar zijn bestemming nog in de weg. Eventueel ligt het favoriete dagblad van de gast achterin al klaar. Het zijn de kleine dingen die het doen!

We rijden de gast met de rijstijl zoals dat een echte directiechauffeur betaamt: veilig en comfortabel. Tijdens het wachten is er meestal genoeg gelegenheid zelf een kop koffie te drinken en te controleren of de auto van binnen en van buiten nog in onberispelijke staat is. Ook draaien we onze hand niet om voor andere bijkomende werkzaamheden zoals een pakje bezorgen of de telefoon beantwoorden. We zijn met recht een personal assistant voor onderweg. Dan gauw nog een blik werpen op de files naar de volgende bestemming en zorgen dat de auto ruim op tijd weer klaar staat. Aan het eind van de dag brengen we onze gast uitgerust naar huis en zit ook voor ons de dag erop.

< Terug naar overzicht